Toyota ABS-sensoren

Toyota ABS-sensoren

Toyota ABS-sensoren

In de volksmond worden ABS-sensoren ook wel wielsnelheidsensoren genoemd. Het is een onderdeel van het ABS-systeem van uw Toyota.

Het ABS-systeem zorgt ervoor dat wanneer u onverwachts de grip over uw auto verliest en in een slip raakt, dat uw auto dan onder controle blijft en via het op een bepaalde manier remmen zoveel mogelijk grip blijft houden om zo snel mogelijk te remmen.

Storingsgevoelig

Een ABS-sensor is een storingsgevoelig onderdeel van uw Toyota. Wanneer uw auto bijvoorbeeld door modder rijd kan het voorkomen dat dit vuil op de ABS-sensor terecht komt. Vaak is het reinigen van de ABS-sensor al voldoende om de storing te laten verhelpen. Uiteraard kan het ook zo zijn dat uw Toyota ABS-sensor kapot is of aan vervanging toe is. In dit geval bent u bij ons altijd aan het juiste adres. Wij hebben tot maximaal 65% korting op de geadviseerde verkoopprijs.

Afkeuring bij APK

Wanneer uw ABS-sensor een kleine afwijking heeft kan deze al een afkeurpunt bij uw APK-keuring zijn. U kunt deze onderdelen bij ons kopen met forse kortingen. Het vervangen van de ABS-sensor is een relatief makkelijke opgave.